Csirke nyalóka Kamado Joe-ban.


dsc_0809.JPG







 A nagy nyári melegben nem nagyon kívánjuk a nehéz ételeket. Csirke hús nagyon finom tud lenni pláne ha nem a szokásos unalmas módon készítjük. Ez a recept egy remek alternatíva a grillezett csirkemell helyett, ami nem is a grill ételek csúcsa és amellett elég könnyen ki lehet szárítani. A comb sokkal ízletesebb hús és nem is szárad ki olyan gyorsan mint a mell. Ezt az ételt egy Kamado Joe-ban készítettem, de elkészíthető bármilyen grillen, smokerban ahol tudsz indirekt zónát kialakítani. Ha erre sincs lehetőség végső esetben a sütőben is elkészíthető. Ennél a receptnél én egy ázsiai ikletésű BBQ szószt használtam, de te használhatod a te kedvencedet. Ha jó házi BBQ szószt szeretnél készíteni itt találsz egy két jó receptet:

https://partizanbbq.blog.hu/2021/01/16/szoszok_bbq_es_grill_etelekhez

Hozzávalók :


10 csirke alsócomb
160 g só
2 l víz
3 dl BBQ szósz

 

 

 

 

 


Tisztítsd meg a csirkecombokat. A porchoz közel vágd körbe a bőrt és vágd le
a porcot. Húzd vissza a bőrt és húst, így egy nyalóka formát kapsz.
Keverd össze sót a vízzel, tedd a csirkecombokat egy dobozba és öntsd rá a
sóoldatot. Helyezd a hűtőbe 12 órára.
Töltsd fel a kamadó tűzkosarát jó minőségű faszénnel és gyújtsd be, dobj rá
egy kis füstölőfát. Helyezd rá a deflektort, meg a rácsot a legmagasabb
pozícióba. Figyeld mikor a hőmérő elérte a 150 C hőmérsékletet helyezd a
combokat a rácsra állítva. Süsd a combokat 1-1 fél órát 150-155 C fokon, amíg
kezdenek színt kapni. Majd kend le a combokat BBQ szósszal és süsd további
20 percet. A combok puhák fényesek és szaftosak lesznek. Egy jó salátával egy
finom könnyű nyári ebéd lesz.


Jó étvágyat!!

Kövessétek az oldalt, és keressetek a facebookon  és instagramon.