Partizan BBQ - Utolsó kommentek
blfr5@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://partizanbbq.blog.hu/2021/11/20/a_szendvicsekkel_a_vilag_korul/full_commentlist/1#c41052190
Válasz erre: A szendvicsekkel a világ körül.
2021-11-25T08:54:30+01:00
2021-11-25T08:54:30+01:00
0dzsud0
http://blog.hu/user/244933
New Yorkban a Katz's Delicatessenben kóstoltam pastrami szendvicset, azóta is azt keresem, hogy hol tudnék akár csak közelítőleg olyan jót enni (lehetőleg Budapesten), de asszem vissza kell mennem. Ettem Philly Cheesesteaket is a Shorty'sban (meg itthon a Zingnél), ettől annyira nem ájultam el.<br />
<br />
Banh' Mi és Nashville szendvics viszont már van jó itthon is (Caphé by Hai Nam és Crunchy), illetve a BPBARBQ is egész tűrhető hely néhány finomságra.<br />
<br />
Amikor a hollandoknál voltam, ott elég sok hering szendvicset ettem (Broodje haring), nagyon szerettem. Itt hasonló a Nordseeben van.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/11/20/a_szendvicsekkel_a_vilag_korul/full_commentlist/1#c41047824
Válasz erre: A szendvicsekkel a világ körül.
2021-11-23T08:17:58+01:00
2021-11-23T08:17:58+01:00
Pesti
http://blog.hu/user/53799
Jó választék.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/11/20/a_szendvicsekkel_a_vilag_korul/full_commentlist/1#c41047950
Válasz erre: A szendvicsekkel a világ körül.
2021-11-23T08:17:55+01:00
2021-11-23T08:17:55+01:00
Örömhernyó
http://blog.hu/user/1476122
Jó poszt. Sok szép emlék tolult fel bennem az olvasása közben.<br />
<br />
Egyedül a Sloppy Joe nem kedvencem ezek közül. Nem gyűlölöm, de egy banh mi vagy cuban sandwich mellett szerintem elbújhat.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/11/20/a_szendvicsekkel_a_vilag_korul/full_commentlist/1#c41046888
Válasz erre: A szendvicsekkel a világ körül.
2021-11-22T18:04:40+01:00
2021-11-22T18:04:40+01:00
solar flare
http://blog.hu/user/535252
schweinebrötchen düsseldorf altstadt
https://partizanbbq.blog.hu/2021/11/20/a_szendvicsekkel_a_vilag_korul/full_commentlist/1#c41045224
Válasz erre: A szendvicsekkel a világ körül.
2021-11-22T15:05:18+01:00
2021-11-22T15:05:18+01:00
a nemzet fogatlan provokátora
http://blog.hu/user/836155
Maradok a párizsis zsömlénél.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/04/30/snackek_bbq-ra_es_grillre_2_resz/full_commentlist/1#c41017864
Válasz erre: Snackek BBQ-ra és grillre - 2 rész.
2021-11-12T10:28:25+01:00
2021-11-12T10:28:25+01:00
fofilozofus
http://blog.hu/user/644821
<a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/04/30/snackek_bbq-ra_es_grillre_2_resz?full_commentlist=1#c40209316" class="reply_nick_1573372" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40209316 );">@Héri (partizanbbq)</a>: Ezen még elgondolkozom. Ha tényleg nem kell mellette állni, akkor lehet esélye, mert tényleg bővíti a lehetőségeket.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/01/19/asado_hogyan_grilleznek_del-amerikaban/full_commentlist/1#c41024720
Válasz erre: Asado, hogyan grilleznek Dél-Amerikában.
2021-11-12T10:27:52+01:00
2021-11-12T10:27:52+01:00
Gyula Bíró
http://blog.hu/user/1162482
vissza a gyökerekhez ..szuper!!
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves/full_commentlist/1#c40222808
Válasz erre: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
2021-05-11T17:57:51+02:00
2021-05-11T17:57:51+02:00
geegee
http://blog.hu/user/228702
<a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves?full_commentlist=1#c40218930" class="reply_nick_210407" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40218930 );">@partizanbbq</a>: <a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves?full_commentlist=1#c40220050" class="reply_nick_809218" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40220050 );">@zsu80</a>: <a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves?full_commentlist=1#c40219212" class="reply_nick_340202" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40219212 );">@ursus artos</a>: <a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves?full_commentlist=1#c40219148" class="reply_nick_39965" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40219148 );">@nagypapi</a>: <br />
Köszönöm a válaszokat.Amiket errefelé és másfelé, de nem Magyarországon láttam (kapható volt) eddig, halászlé/halleves stb címszó alatt, azokban mindig volt valami nemszeretem alkatrész is, kagyló, rák, tintahal stb, amiket ti is írtok.Azok meg nekem nem gyerebe, csakis a hal. :D<br />
Itt a svédek meg vannak őrülve ezekért a pár centis pondrórákokért, asszem koktélráknak(?) nevezik, én viszont ki nem állhatom.<br />
Körbenézünk a neten, köszöntem mégeccer a reakciókat.<br />
Legjobb volna itt a főváros környékén egy magyarosch étterem, de eddig még nem sikerült találni...
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves/full_commentlist/1#c40221110
Válasz erre: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
2021-05-09T21:30:25+02:00
2021-05-09T21:30:25+02:00
partizanbbq
http://blog.hu/user/210407
<a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves?full_commentlist=1#c40219150" class="reply_nick_150885" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40219150 );">@Gazz</a>: A tej és az ikra a végén a hallal együtt kerül bele, 8-10 perc főzés elég neki.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves/full_commentlist/1#c40219154
Válasz erre: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
2021-05-09T20:56:20+02:00
2021-05-09T20:56:20+02:00
Gazz
http://blog.hu/user/150885
Amúgy ponty helyett busa is jó. Az is elég zsíros hal, és nagyon hasonló lesz a végeredmény.<br />
Ellenben a harcsahalászlé az átverés, mert a harcsa önmagában nem elég, legalábbis az alapléhez nem. Halszeletnek persze kitűnő választás.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves/full_commentlist/1#c40219148
Válasz erre: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
2021-05-09T20:56:14+02:00
2021-05-09T20:56:14+02:00
nagypapi
http://blog.hu/user/39965
<a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves?full_commentlist=1#c40218756" class="reply_nick_228702" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40218756 );">@geegee</a>: Hobbiszakácsnak van egy remek lazac receptje,érdemes kipróbálnotok!<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="https://tarkabarka.cafeblog.hu/2012/05/29/a-vilag-hallevesei-iv-safranyos-lazacporkolt-uj-zelandi-zold-kagyloval-svedorszag/">tarkabarka.cafeblog.hu/2012/05/29/a-vilag-hallevesei-iv-safranyos-lazacporkolt-uj-zelandi-zold-kagyloval-svedorszag/</a>
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves/full_commentlist/1#c40219150
Válasz erre: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
2021-05-09T20:56:07+02:00
2021-05-09T20:56:07+02:00
Gazz
http://blog.hu/user/150885
Összefutott a számban a nyál. Ha van ikra, meg tej, az az elején kerül bele, vagy a végén?
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves/full_commentlist/1#c40219212
Válasz erre: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
2021-05-09T20:56:03+02:00
2021-05-09T20:56:03+02:00
ursus artos
http://blog.hu/user/340202
<a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves?full_commentlist=1#c40218756" class="reply_nick_228702" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40218756 );">@geegee</a>: ezen már én is gondolkodtam. Egyszer ettem Szlovéniában valami tenger gyümölcsei levest. Néha kiéreztem belőle az általam megszokott szegedi halászlé ízt...
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves/full_commentlist/1#c40220050
Válasz erre: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
2021-05-09T15:17:57+02:00
2021-05-09T15:17:57+02:00
zsu80
http://blog.hu/user/809218
<a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves?full_commentlist=1#c40218756" class="reply_nick_228702" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40218756 );">@geegee</a>: én sem csinálnám. Felénk híres es legjobb "halleves" a toszkán cacciucco livornese. Nem csak hal hanem polip, kagyló tintahal is van benne. Éttermekben is jó drága mert sokféle es friss hozzávaló kell bele, de nagyon finom és népszerű.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves/full_commentlist/1#c40219314
Válasz erre: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
2021-05-09T12:17:37+02:00
2021-05-09T12:17:37+02:00
JohnnyRebel
http://blog.hu/user/914701
En nagyjabol ugyanigy keszitem, egyetlen kivetellel: en a legelejen hazizsirt olvasztok es lassu tuzon majd a bogracsot leveve fuszerpaprikat keverek el benne. A jo magyar paprika ize a zsirban oldodik ki ez ezert fontos mozzanat nalam. Utana minden ugyanugy, halszeletek az alaplebe, hagyma, paradicsom, so es szemes bors. TV paprikat is lehet, de en azt elhagytam. Hegyes eros is majd kulon izles szerint. Az alaplevet elfozzuk, ha a tartalom szetfott ugyanugy szures-passzirozas, majd az alaple vissza a bogracsba, a halszeletek bele. Itt a halaszle megint kap egy adag kivalo minosegu magyar, orolt fuszerpaprikat, ez adja meg a vegso izt. Nagyon lassu tuzon felforraljuk meg kb. 10 percig, aztan a bogracsot levesszuk. Azert kell figyelni a tuzre, mert nagy langu tuznel a paprika megeghet es enyhen keseru lehet tole a halaszlevunk.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves/full_commentlist/1#c40218930
Válasz erre: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
2021-05-09T07:47:55+02:00
2021-05-09T07:47:55+02:00
partizanbbq
http://blog.hu/user/210407
<a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves?full_commentlist=1#c40218756" class="reply_nick_228702" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40218756 );">@geegee</a>: Szerintem nem, a tengeri halaknak teljesen más az íze. A halászléhez a ponty elengedhetetlen.<br />
Viszont van sok finom halleves tengeri halakból, mint pl a bouillabaisse, érdemes kipróbálni nagyon finom.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/08/a_halaszle_a_tuzes_magyar_halleves/full_commentlist/1#c40218756
Válasz erre: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
2021-05-09T07:34:28+02:00
2021-05-09T07:34:28+02:00
geegee
http://blog.hu/user/228702
Nyami, de q finom lehet, most akarok egy vödörnyit azonnal!<br />
:D<br />
Egy jó hülye kérdés: tengeri halból érdemes ilyesmit csinálni?Próbálkozott már vele valaki?Egyszer a nejem főzött lazacból (itt felénk ez terem meg könnyen...), de nem lett valami jó, pedig imádjuk a lazacot.De lehet, mi böktünk el valamit.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/05/04/uds_epites/full_commentlist/1#c40210386
Válasz erre: Hogyan építsünk hordószmókert?
2021-05-05T20:02:39+02:00
2021-05-05T20:02:39+02:00
BOAR
http://blog.hu/user/363287
Főnyeremény, ha valahol találunk egy régi, vastagfalú olajoshordót. Azok, amelyekben mostanában a motorolajat tárolják a szervizekben, nagyon vékony lemezből készülnek.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/04/30/snackek_bbq-ra_es_grillre_2_resz/full_commentlist/1#c40209316
Válasz erre: Snackek BBQ-ra és grillre - 2 rész.
2021-05-05T09:12:19+02:00
2021-05-05T09:12:19+02:00
Héri (partizanbbq)
http://blog.hu/user/1573372
<a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/04/30/snackek_bbq-ra_es_grillre_2_resz?full_commentlist=1#c40196618" class="reply_nick_644821" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40196618 );">@fofilozofus</a>: Ha szeretnél egy kis változatosságot, egy szmóker mellett is elég sok idő jut a barátokra, ez a klasszikus low'n'slow barbecue egyik előnye. Az utolsó pár órában, mikor érkeznek a vendégek, nincs vele több munka mint a bográccsal és jelentősen kibővíti a lehetőségeket.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/04/30/snackek_bbq-ra_es_grillre_2_resz/full_commentlist/1#c40196618
Válasz erre: Snackek BBQ-ra és grillre - 2 rész.
2021-05-01T14:18:27+02:00
2021-05-01T14:18:27+02:00
fofilozofus
http://blog.hu/user/644821
A nyugatiak sütnek, a keletiek főznek. Ezért is van bogrács minden magyar háztartásban, és nyugaton meg ezért nincs. Volt egyszer egy kínai albérlőm, ő a szerződéseket a sütőben tárolta.. :-)))))) Sosem használta ugyanis. <br />
Néha kipróbáltam buliban, hogy grillezek. Óriási szívás: míg a haverok esznek, isznak, és ott robotolok a grill mellett. Ajánlom mindenkinek a bográcsozást, akkor a barátokkal együtt lehet enni.
https://partizanbbq.blog.hu/2021/04/23/hordoszmoker_uds_alapok/full_commentlist/1#c40186146
Válasz erre: Hordószmóker (UDS) alapok
2021-04-27T20:04:18+02:00
2021-04-27T20:04:18+02:00
NemNick
http://blog.hu/user/45214
Istenkirály vagy!
https://partizanbbq.blog.hu/2021/01/23/koretek_grillhez_es_bbq-hoz_1_resz/full_commentlist/1#c39703394
Válasz erre: Köretek grillhez és BBQ-hoz 1. rész
2021-01-25T09:07:23+01:00
2021-01-25T09:07:23+01:00
Fue
http://blog.hu/user/33378
Az a baj, hogy a nehezebb cuccok, mint a sült bab vagy mac & cheese nem a tányéron, hanem a gyomorban veszik el a helyet.<br />
<br />
Amikor az embernek kihoznak másfél font oldalast, akkor jellemzően a hússal akar jól lakni, nem babbal meg ilyesmivel.<br />
<br />
Ettől függetlenül nagyon jók a receptek, köszi. Eddig pl. eszembe sem jutott itthon kukoricakenyeret csinálni, de most meg fogom próbálni. Pl. cornbread + baked beans = komplett kaja :)
https://partizanbbq.blog.hu/2021/01/21/a_kolbasz_724/full_commentlist/1#c39681056
Válasz erre: A kolbász
2021-01-21T19:23:58+01:00
2021-01-21T19:23:58+01:00
Héri (partizanbbq)
http://blog.hu/user/1573372
<a href="https://partizanbbq.blog.hu/2021/01/21/a_kolbasz_724?full_commentlist=1#c39680726" class="reply_nick_462270" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39680726 );">@Kedélyes Paraszt</a>: Ha sütnivaló kolbászra gondolsz az az ilyenkor télen nehezebb kérdés, nyáron szokott lenni szezonális grillkolbász kínálat pl a Hegyvidék központban lévő Mészársteakben ahol vannak sous-vide kolbászok is és a Töltő is árul grill packokat (de az most ha jól tudom zárva van). Füstölt kolbászokban nekem a Püski manufaktúra termékei a kedvenceim amit a Balogi Húsboltban szoktam beszerezni (ez is 12.ker).
https://partizanbbq.blog.hu/2021/01/21/a_kolbasz_724/full_commentlist/1#c39680726
Válasz erre: A kolbász
2021-01-21T17:58:09+01:00
2021-01-21T17:58:09+01:00
Kedélyes Paraszt
http://blog.hu/user/462270
A Töltő ott van a munkahelyem szomszédjában, de még sosem voltam ott. Ajánlhatnál esetleg néhány klasszikus hentest, ahol jó kolbászok vannak. Eddig sokkal nem volt szerencsém. Átlagosnak ítéltem, ráadásul ezek klasszikus recept szerint készültek.