New Yorkban a Katz's Delicatessenben kóstoltam pastrami szendvicset, azóta is azt keresem, hogy hol tudnék akár csak közelítőleg olyan jót enni (lehetőleg Budapesten), de asszem vissza kell mennem. Ettem Philly Cheesesteaket is a Shorty'sban (meg itthon a Zingnél), ettől annyira nem ájultam el.
Banh' Mi és Nashville szendvics viszont már van jó itthon is (Caphé by Hai Nam és Crunchy), illetve a BPBARBQ is egész tűrhető hely néhány finomságra.
Amikor a hollandoknál voltam, ott elég sok hering szendvicset ettem (Broodje haring), nagyon szerettem. Itt hasonló a Nordseeben van.
@partizanbbq: @zsu80: @ursus artos: @nagypapi:
Köszönöm a válaszokat.Amiket errefelé és másfelé, de nem Magyarországon láttam (kapható volt) eddig, halászlé/halleves stb címszó alatt, azokban mindig volt valami nemszeretem alkatrész is, kagyló, rák, tintahal stb, amiket ti is írtok.Azok meg nekem nem gyerebe, csakis a hal. :D
Itt a svédek meg vannak őrülve ezekért a pár centis pondrórákokért, asszem koktélráknak(?) nevezik, én viszont ki nem állhatom.
Körbenézünk a neten, köszöntem mégeccer a reakciókat.
Legjobb volna itt a főváros környékén egy magyarosch étterem, de eddig még nem sikerült találni...
Amúgy ponty helyett busa is jó. Az is elég zsíros hal, és nagyon hasonló lesz a végeredmény.
Ellenben a harcsahalászlé az átverés, mert a harcsa önmagában nem elég, legalábbis az alapléhez nem. Halszeletnek persze kitűnő választás.
@geegee: ezen már én is gondolkodtam. Egyszer ettem Szlovéniában valami tenger gyümölcsei levest. Néha kiéreztem belőle az általam megszokott szegedi halászlé ízt...
@geegee: én sem csinálnám. Felénk híres es legjobb "halleves" a toszkán cacciucco livornese. Nem csak hal hanem polip, kagyló tintahal is van benne. Éttermekben is jó drága mert sokféle es friss hozzávaló kell bele, de nagyon finom és népszerű.
En nagyjabol ugyanigy keszitem, egyetlen kivetellel: en a legelejen hazizsirt olvasztok es lassu tuzon majd a bogracsot leveve fuszerpaprikat keverek el benne. A jo magyar paprika ize a zsirban oldodik ki ez ezert fontos mozzanat nalam. Utana minden ugyanugy, halszeletek az alaplebe, hagyma, paradicsom, so es szemes bors. TV paprikat is lehet, de en azt elhagytam. Hegyes eros is majd kulon izles szerint. Az alaplevet elfozzuk, ha a tartalom szetfott ugyanugy szures-passzirozas, majd az alaple vissza a bogracsba, a halszeletek bele. Itt a halaszle megint kap egy adag kivalo minosegu magyar, orolt fuszerpaprikat, ez adja meg a vegso izt. Nagyon lassu tuzon felforraljuk meg kb. 10 percig, aztan a bogracsot levesszuk. Azert kell figyelni a tuzre, mert nagy langu tuznel a paprika megeghet es enyhen keseru lehet tole a halaszlevunk.
@geegee: Szerintem nem, a tengeri halaknak teljesen más az íze. A halászléhez a ponty elengedhetetlen.
Viszont van sok finom halleves tengeri halakból, mint pl a bouillabaisse, érdemes kipróbálni nagyon finom.
Nyami, de q finom lehet, most akarok egy vödörnyit azonnal!
:D
Egy jó hülye kérdés: tengeri halból érdemes ilyesmit csinálni?Próbálkozott már vele valaki?Egyszer a nejem főzött lazacból (itt felénk ez terem meg könnyen...), de nem lett valami jó, pedig imádjuk a lazacot.De lehet, mi böktünk el valamit.
Főnyeremény, ha valahol találunk egy régi, vastagfalú olajoshordót. Azok, amelyekben mostanában a motorolajat tárolják a szervizekben, nagyon vékony lemezből készülnek.
@fofilozofus: Ha szeretnél egy kis változatosságot, egy szmóker mellett is elég sok idő jut a barátokra, ez a klasszikus low'n'slow barbecue egyik előnye. Az utolsó pár órában, mikor érkeznek a vendégek, nincs vele több munka mint a bográccsal és jelentősen kibővíti a lehetőségeket.
A nyugatiak sütnek, a keletiek főznek. Ezért is van bogrács minden magyar háztartásban, és nyugaton meg ezért nincs. Volt egyszer egy kínai albérlőm, ő a szerződéseket a sütőben tárolta.. :-)))))) Sosem használta ugyanis.
Néha kipróbáltam buliban, hogy grillezek. Óriási szívás: míg a haverok esznek, isznak, és ott robotolok a grill mellett. Ajánlom mindenkinek a bográcsozást, akkor a barátokkal együtt lehet enni.
BBQ, grill és szabad tűzön készült receptek és más érdekességek a gasztronómia világából.
Partizan BBQ
Utolsó kommentek:
0dzsud0 2021.11.25. 08:54:30
Banh' Mi és Nashville szendvics viszont már van jó itthon is (Caphé by Hai Nam és Crunchy), illetve a BPBARBQ is egész tűrhető hely néhány finomságra.
Amikor a hollandoknál voltam, ott elég sok hering szendvicset ettem (Broodje haring), nagyon szerettem. Itt hasonló a Nordseeben van.
Bejegyzés: A szendvicsekkel a világ körül.
Pesti 2021.11.23. 08:17:58
Bejegyzés: A szendvicsekkel a világ körül.
Örömhernyó 2021.11.23. 08:17:55
Egyedül a Sloppy Joe nem kedvencem ezek közül. Nem gyűlölöm, de egy banh mi vagy cuban sandwich mellett szerintem elbújhat.
Bejegyzés: A szendvicsekkel a világ körül.
solar flare 2021.11.22. 18:04:40
Bejegyzés: A szendvicsekkel a világ körül.
a nemzet fogatlan provokátora 2021.11.22. 15:05:18
Bejegyzés: A szendvicsekkel a világ körül.
fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2021.11.12. 10:28:25
Bejegyzés: Snackek BBQ-ra és grillre - 2 rész.
Gyula Bíró 2021.11.12. 10:27:52
Bejegyzés: Asado, hogyan grilleznek Dél-Amerikában.
geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.05.11. 17:57:51
Köszönöm a válaszokat.Amiket errefelé és másfelé, de nem Magyarországon láttam (kapható volt) eddig, halászlé/halleves stb címszó alatt, azokban mindig volt valami nemszeretem alkatrész is, kagyló, rák, tintahal stb, amiket ti is írtok.Azok meg nekem nem gyerebe, csakis a hal. :D
Itt a svédek meg vannak őrülve ezekért a pár centis pondrórákokért, asszem koktélráknak(?) nevezik, én viszont ki nem állhatom.
Körbenézünk a neten, köszöntem mégeccer a reakciókat.
Legjobb volna itt a főváros környékén egy magyarosch étterem, de eddig még nem sikerült találni...
Bejegyzés: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
partizanbbq 2021.05.09. 21:30:25
Bejegyzés: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
Gazz 2021.05.09. 20:56:20
Ellenben a harcsahalászlé az átverés, mert a harcsa önmagában nem elég, legalábbis az alapléhez nem. Halszeletnek persze kitűnő választás.
Bejegyzés: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2021.05.09. 20:56:14
tarkabarka.cafeblog.hu/2012/05/29/a-vilag-hallevesei-iv-safranyos-lazacporkolt-uj-zelandi-zold-kagyloval-svedorszag/
Bejegyzés: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
Gazz 2021.05.09. 20:56:07
Bejegyzés: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
ursus artos 2021.05.09. 20:56:03
Bejegyzés: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
zsu80 2021.05.09. 15:17:57
Bejegyzés: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
JohnnyRebel 2021.05.09. 12:17:37
Bejegyzés: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
partizanbbq 2021.05.09. 07:47:55
Viszont van sok finom halleves tengeri halakból, mint pl a bouillabaisse, érdemes kipróbálni nagyon finom.
Bejegyzés: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.05.09. 07:34:28
:D
Egy jó hülye kérdés: tengeri halból érdemes ilyesmit csinálni?Próbálkozott már vele valaki?Egyszer a nejem főzött lazacból (itt felénk ez terem meg könnyen...), de nem lett valami jó, pedig imádjuk a lazacot.De lehet, mi böktünk el valamit.
Bejegyzés: A halászlé, a tüzes magyar halleves.
BOAR 2021.05.05. 20:02:39
Bejegyzés: Hogyan építsünk hordószmókert?
Héri (partizanbbq) 2021.05.05. 09:12:19
Bejegyzés: Snackek BBQ-ra és grillre - 2 rész.
fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2021.05.01. 14:18:27
Néha kipróbáltam buliban, hogy grillezek. Óriási szívás: míg a haverok esznek, isznak, és ott robotolok a grill mellett. Ajánlom mindenkinek a bográcsozást, akkor a barátokkal együtt lehet enni.
Bejegyzés: Snackek BBQ-ra és grillre - 2 rész.