BBQ sertésoldalas.
spare ribs
Gyönyörű napsütéses időben sütöttem egy finom sertésoldalast a gömbgrillen (kettle). A sütés indirekt módon történt. Füge füstölőfát használtam és 3-2-1 technikát használtam. Ami azt jelenti 3 óra indirect sütés 2 óra csomagolva és az utolsó egy óra BBQ szósszal, amivel háromszor kentem át.
Fűszerkeveréket (rub) saját keveréket használtam, evvel a rubbal szórtam be az oldalast sütés előtt.
Oldalas rub
2 ek fekete bors durvára őrölve
2 ek só
1 ek barnacukor
1 ek fokhagymapor
1 ek fűszerpaprika
2 ek almapor ( A szárított alma chips-et ledaráltam)
A BBQ szószt gyümölcsöset használtam, almásat ami jól harmonizál a sertéssel.
Almás BBQ szósz
200 g almalekvár
200 ml alaplé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
80 ml almaecet
2 ek szójaszósz
2 tk az oldalas rubból
A hagymát és a fokhagymát vágd össze, nem szükséges túl apróra. Dinszteld meg egy kis zsiradékon. Tedd hozzá a többi hozzávalót és főzd addig míg kenhető szósz állagú lesz. Turmixold le az egészet és szűrd le.
Kellemes gyümölcsös nem túl édes szószt kapsz.
Az utolsó órában 3 alkalommal bekentem vele az oldalast. Harminc percet pihentettem tálalás előtt. Saláta vagy coleslaw nagyon jól illik hozzá.
Ha kérdésének van írjatok, kövessétek az oldalt és keressetek a facebookon és az instagramon.