BBQ, grill és szabad tűzön készült receptek és más érdekességek a gasztronómia világából.

Partizan BBQ

Köretek grillhez és BBQ-hoz 1. rész

           A köreteket (sides) méltánytalanul kezelik a BBQ világában. Tudom, az USA-ban, Texasban, Carolinaban, Tennesseeben a BBQ készítésénél a hús a fontos. Tradicionálisan azt vallják, a köret elveszi a helyet a hústól. A híres BBQ jointok is csak 2-3 fele köretet adnak ami nem is lenne…

Tovább olvasom

A kolbász

Kalandozás a világ kolbász kínálatában, receptekkel.

 A kolbász, kalbász vagy kóbász tisztára mosott disznóbélbe vagy műbélbe töltött, apróra vágott vagy darált húsból és szalonnából készült, sóval, általában fűszerpaprikával és egyéb fűszerekkel készült húskészítmény.   Szerintem ennél kicsit több. Kis hazánkban általában azért így készülnek a…

Tovább olvasom

Barbecue történelem - 2. rész

A feszült várakozásnak vége: folytatódik az amerikai barbecue történetét ismertető sorozatunk! A mai rész bemutatja az ültetvények életét, a polgárháborús éveket és azt, hogyan alakult ki és fejlődött az a tudásbázis, ami letette a későbbi étteremkorszak, az első barbecue aranykor alapjait.…

Tovább olvasom

Asado, hogyan grilleznek Dél-Amerikában.

 Az asado nem csak egy sütési technika, ez még inkább tradíció és közösségi esemény, egyfajta fesztivál a dél-amerikai országokban,főleg Argentínában és Uruguayban. Az asado tulajdonképpen egy életstílus Dél-Amerikában. A sütés nyílt tűzön, parázson történik vagy grillen amit parrillanak…

Tovább olvasom

Egész malac sütés épített pitben.

                                                             Régóta terveztük a barátokkal egy egész malac sütését klasszikus épített pitben. Nézzünk először egy kis áttekintést a pitben sütött malacról. Az egész malac ( disznó) BBQ a legrégebbi BBQ technika az USA-ban. Már az indián őslakók is…

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása