BBQ, grill és szabad tűzön készült receptek és más érdekességek a gasztronómia világából.

Partizan BBQ

Pisztráng sókéregben, tölgyfa füstjén.

        A sókéregben sütött halat sokan kóstolhattátok már a spanyol, olasz vagy francia tengerparton. Tipikus mediterrán étel, de készítik Ázsiában is, kicsit más fűszerezéssel. Nagyon egyszerű étel, de briliáns. A sókéreg bezár minden nedvességet és aromát, így a hal nagyon szaftos és ízes…

Tovább olvasom

BARBECUE TÖRTÉNELEM - 3. RÉSZ

Az első barbecue éttermek

Tovább folytatjuk kalandozásunkat a barbecue történetében. Napjainkban nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen vágnak bele a barbecue fogásokra alapuló vendéglátásba hazánkban. (Tervezünk is egy sorozatot, ami bemutatja ezeket az éttermeket.) A barbecue magyarországi terjedése ad némi aktualitást…

Tovább olvasom

Köretek grillhez és BBQ-hoz 2. rész.

       Nézzünk néhány nem túl szokványos BBQ köretet, amit elkészíthetsz a BBQ-n vagy grillen készült hús mellé, a vendégeid vagy a családod örömére. Ezekkel talán kicsit változatosabbá teheted a sokszor nehéz és egyhangú tipikus BBQ köreteket.    Kimchi (Koreai erjesztett káposzta)   1…

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása